[O2] RS 2.0TFSI z rocznika 2005, bolączki wieku dziecięcego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Archi101
    Classic
    • 2011
    • 18

Ładna Octa. Świetnie się prezentuje. Zadbaj o nią a ona zadba o Ciebie :-) Pozdrawiam i szerokości
    Wszystko czego dziś chcę zamienić Cię na nowy model.
  • Dudekken
    Drive
    • 2010
    • 75

Witam

Pytanie do użytkowników O2 z początku produkcji w roku 2005. Czy auta te mają jakieś typowe bolączki wieku wczesno dziecięcego na które należałoby zwrócić szczególną uwagę przy zakupie. Na otomoto pojawił się dość ciekawy egzemplarz który znalazł się w kręgu moich zainteresowań RS 2.0 TFSI.
    Często mówi się (bez względu na markę), że najlepiej kupować egzemplarze, które są przynajmniej od kilku lat w produkcji i mają usunięte wady początkowo produkcyjne. Czy w tym przypadku jest podobnie i lepiej nabyć dopracowaną O1 z końca produkcji czy bez obaw można brać O2 z początku okresu produkcyjnego.

Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie odpowiedzi i opinie.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dudekken, chyba tylko uszczelki zewnętrzne drzwi wycierające lakier, innych nie przypominam sobie. RS-ów z tego roku jest mało na forum więc ciężko o opinie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Wczoraj ogladalem moje i jak na nie cale 5 lat i 115kkm przebiegu wytarcie we wnekach drzwi naprawde nie jest tragiczne, widzialem na wielu autach duzo gorzej zmeczone te krawedzie.

A teraz nawet Mint ma taka mieciutka uszczeleczkę :roll:

BTW. Kolejny ma 10 poduszek. Zadzwon i mu powiedz ze jak znajdziesz tylko 6 to niech zrobi 6tys rabatu na auto :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• Dudekken
          Drive
          • 2010
          • 75

Zamieszczone przez Maicroft
          Wczoraj ogladalem moje i jak na nie cale 5 lat i 115kkm przebiegu wytarcie we wnekach drzwi naprawde nie jest tragiczne, widzialem na wielu autach duzo gorzej zmeczone te krawedzie.

A teraz nawet Mint ma taka mieciutka uszczeleczkę :roll:

BTW. Kolejny ma 10 poduszek. Zadzwon i mu powiedz ze jak znajdziesz tylko 6 to niech zrobi 6tys rabatu na auto :lol:
          Dla mnie uszczelki wycierające lakier to pikuś. Bardziej obawiam się jakichś wad elektrycznych bądź mechanicznych ale czy słusznie...??? Spodziewałem się więcej info od was posiadaczy/użytkowników!

Komentarz

• wocek
            Rider
            • 2006
            • 342
            • Audi

Zamieszczone przez Dudekken
            Bardziej obawiam się jakichś wad elektrycznych bądź mechanicznych
            Nie masz się czego obawiać szkodniki to udana flota k
            wocek

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dudekken, bo nie ma jakiś nic typowego, no może jeszcze bym dołożył stukające czasami klapki od nawiewów w klimatyzacji z którymi nie wiele można zrobić. Reszta to losowe lub zależne od eksploatacji.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...